Soğuk Oda Sistemleri Gıda Saklama Püf Noktası

Soğuk Oda Sistemleri Gıda Saklama Püf Noktası

Sürekli ürün giriş çıkışı olan soğuk oda sistemlerinde soğuk oda kapıları için de gerekli önlemlerin alınması

Soğuk oda sistemleri için uzun süreli gıda saklamanın püf noktaları var mı diye merak eden birçok insan bulunmaktadır. Ancak genel yapısı itibarıyla soğutma cihazlarının amacı uzun süreli ürün saklama koşullarını kapsamaktadır. Fakat tabi ki de ürünlerin saklama koşulları dışında ekstrem durumların oluşması saklama koşullarını olumsuz etkileyeceği gibi firma olarak ciddi zararlara uğramanıza da sebep olabilecektir.

Bu gibi sebeplerin önüne geçebilmek için soğuk oda yapılarınızın devamlı bakımlarını yaptırmanızı tavsiye etmekteyiz. Ancak zamanla ısı yalıtımı sağlanan soğuk oda panelleri nde hava kaçağı gibi sorunların oluşmaması için düzenli bakımlar büyük önem arz etmektedir. Düzenli kontrollerini yaptırdığınız soğuk oda cihazlarında ekstra dikkat etmeniz gereken gıda saklama koşulları ise şunlardır:

  • Saklama koşulu dolmak üzere olan ürünlerin ön tarafa çekilmesi
  • Soğuk oda sistemleri temizliği ve hijyenikliği
  • Birbirini kötü etkileyecek oksitlenmeye sebep olacak ürünlerin yakın durmaması

Saymış olduğumuz sebepler ürünlerin saklama koşulları için olmazsa olmaz sayılan püf noktaları arasında yer almaktadır. Özellikle sürekli ürün giriş çıkışı olan soğuk oda sistemlerinde soğuk oda kapıları için de gerekli önlemlerin alınması ve oda ısısının dengede olması gerekmektedir.

General soğutma sistemleri olarak yıllardır yürütmüş olduğumuz soğuk oda sistemleri imalatı ile yüzlerce gıda işletmesinin soğutma cihazlarını kurmuş bulunmaktayız. Eğer sizler de bu konu da bir araştırma içerisinde iseniz bizlerle irtibata geçebilirsiniz.

 

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı