Uzun Süreli Koruma İmkânı: Soğuk Hava Deposu!

Uzun Süreli Koruma İmkânı: Soğuk Hava Deposu!

Soğuk hava deposu oluşturacağınız alan içerisinde ürünleriniz uzun süreli ...

Gıdaların üretimi ve koruma işlemleri zor gerçekleşmektedir. Sıcaklık ve neme bağlı olarak çok çabuk bozulma gösteren ürünlerin soğuk hava deposu sayesinde muhafaza edildiği bilinir. Korumanın etkin kılınması adına her bir ürünün talep ettiği sıcaklığı ortam içerisinde ayarlamak gerekir. Örneğin hamur işi bir ekmek ile bir karpuzun korunması aynı olmayacaktır. Buna göre soğuk oda oluşturulması gerekir.

Soğuk oda sistemleri, üretim ve aynı zamanda üretilen ürünlerin satış alanlarına ulaşmasını sağlayan aracı firmalar tarafından talep edilmektedir. Temelde koruma, muhafaza etme ve satışa kadar hazır bulundurma amacı yatmaktadır. Gıdaların özellikle üretimleri oldukça zordur ancak doğru muhafaza edilmediğinde bir senelik emeğin zarar etmesi çok kolay olacaktır. Soğutma cihazları sayesinde bu yüzden doğru korumayı sağlamak gerekir.

Soğutma cihazları bulunduğu alan içerisindeki havayı belirli bir ısı miktarında tutmaktadır. Aynı ısının sürekli olarak bulunması ürünün bakteri oluşumu, renk değişimi ve küflenme gibi olaylarla karşılaşmamasına sebep olur. Özellikle soğuk zincir gıdalarında bozulmaların önüne geçebilmek için sürekli buzlu bir ortamda tutmak gerekiyor. Uzun sürelere kadar aynı şekilde muhafaza etmenin önü de böylece açılıyor.

Satışın ne zaman olacağı ya da satıcı firmanın ne zaman mal talebinde bulunacağı değişmektedir. Elde olmayan sebeplerden dolayı da ürünün kimi zaman korunması gerekir. Soğuk hava deposu oluşturacağınız alan içerisinde ürünleriniz uzun süreli koruma imkânını elde eder. Satışı gerçekleştireceğiniz ana kadar bir sıkıntı yaşamadığınız gibi müşteri memnuniyetini de yüksek düzey korumanız sayesinde alabilirsiniz.

 

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı