Soğuk Hava Deposunda İzolasyonun Önemi
Soğuk Hava Deposu Oluşumunda İzolasyonun Önemi
Firmalar daha iyi bir üretim oluşturabilmek için çabalar. Çaba sadece üretim alanı ile sınırlı kalmaz. Üretim sonrası satış gerçekleşene kadar da büyük bir özveri gerekir. Özellikle gıda ve ilaç sektöründe bu durum söz konusudur. Gıda alanında müşteri sofrasına iletilene kadar üretimi sağlanan ürünler soğuk hava deposu içerisinde muhafaza edilir.
Soğuk Hava Deposu, belirli bir makine/ motor tarafından sıcaklığı istenen seviye tutulan yerlerdir. Soğuk Hava Deposu adını isminden de anlaşılacağı üzere et ve türevi ürünlerin çabuk bozulmasını engellemek adına düşük sıcaklıkta olmasıdır. Gıda malzemeleri soğuk hava dalgası içerisinde yapısını korur. Herhangi bir organizma oluşumu ve çürüme olmaz. Üretim firmasına bu durum avantajlı olarak yansımaktadır.
Soğutma cihazları ile belirli bir ortam oluşturulur. Ancak bu cihazlar yeterli olmayacaktır. Cihazda bulunan motorlar ortama soğuk hava gönderir. İzolasyon ile desteklenmeyen duvarlar ya da yanlış kapı seçimi ise bu durumu yetersiz kalacaktır. İzolasyon yapılan duvarlar sayesinde dışarıdan sıcak bir havanın gelmesi mümkün olmayacaktır. Soğutma cihazları bu sayede işlevini yerine getirecektir.
İzolasyon tüm çevre duvarlar, zemin ve tavanda yapılmalıdır. Alan baştan aşağı tamamen izole edilirse içeriye herhangi bir etki söz konusu olmayacaktır. Hava karşımı olmayacağından mevcut cihazlar ortamın soğuma işlemine devam edecektir. Soğutma cihazları izolasyon sayesinde daha etkili bir sonuç ortaya koyacaktır. Gıdaların bozulması da böylece engellenir.